• Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Π. Κουρουμπλής: Έχω κρυστάλλινο το πρόσωπο μου

Avatar
Peristeri News
Μάρτιος08/ 2018

Για μία πρόταση η οποία θα αποτελεί μνημείο πολιτικού αντιπερισπασμού, μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, στη συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που κατέθεσε η Ν.Δ. 

Ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος σύμφωνα με την πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής πρέπει να εξεταστεί ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας σχετικά με την τιμολόγηση φαρμάκων και την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής: «Αν έχει δόση αλήθειας η κατηγορία ότι το έγκλημα που μου καταλογίζετε έγινε το 2015. Εσείς που ήσασταν το 2016, που ήσασταν το 2017, το 2018; Έπρεπε να έρθει μια ανώνυμη καταγγελία για να πάρετε την πρωτοβουλία ώστε να παραπέμψετε τρεις αντιπάλους σας, επειδή παραπέμφθηκαν οι δικοί σας;».

«Μία ασυνάρτητη μαρτυρία δεν είναι ίδια με τους προστατευόμενους μάρτυρες», πρόσθεσε ο υπουργός.

Επιπλέον, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι η αντιπολίτευση φάσκει και αντιφάσκει αναφορικά με την κατηγορία της τιμολόγησης και της προτιμήσης από μέρους του υπουργείου σε συγκεκριμένες εταιρείες. «Μέχρι χθες έλεγαν ότι δεν υπάρχει ζημιά. Πως έγινε η ζημιά;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, δεν υπάρχει κανένα αδίκημα, παρά μόνο η «μανία της Ν.Δ. και του φιλικού της Τύπου απέναντι μου γιατί ξέρουν τη δική μου σχέση με την ευρύτερη κοινωνία στον χώρο της κεντροαριστεράς».

«Είμαι υπερήφανος που κατά της υπουργείας μου καταφέραμε να κρατήσουμε τα χρεοκοπημένα νοσοκομεία που μας αφήσατε. Είμαι υπερήφανος που δεν άφησα την πατρίδα χωρίς φάρμακα την περίοδο των Capital Controls», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, προκαλώντας, όπως είπε, οποιονδήποτε έχει να του προσάψει οτιδήποτε.

«Έχω κρυστάλλινο πρόσωπο και σας καλώ να ζητήσετε συγγνώμη», σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.