• Τρίτη, 16 Ιούλιος, 2019

Π. Καμμένος: Θέτω την Ελ. Κουντουρά εκτός της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

Peristeri News
Ιανουάριος14/ 2019

Την απόφασή του να διαγράψει την Έλενα Κουντουρά από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛγνωστοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, μετά τη δήλωση της υπουργού Τουρισμού ότι «στηρίζει ξεκάθαρα την κυβέρνηση».

Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Καμμένος καταλόγισε μάλιστα στην κ. Κουντουρά ότι «αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα».

«Η κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων» έγραψε ο κ. Καμμένος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Είχε προηγηθεί η δήλωση της Έλενας Κουντουρά από την Κίνα, όπου βρίσκεται, ότι «δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμα της να ψηφίζει κατά συνείδηση».

«Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας» ανέφερε η υπουργός προσθέτοντας: «Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Την απόφασή του να στηρίξει την κυβέρνηση επιβεβαίωσε στη συνέχεια και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο για την συνεργασία και τη συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, ανακοινώνοντας πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης» ανέφερε.