• Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Π. Καμμένος: Διαγραφή Παπαχριστόπουλου αν δεν παραιτηθεί αύριο

Avatar
Peristeri News
Φεβρουάριος07/ 2019

Την απόφασή του να διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο ανακοίνωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος, αν μέχρι αύριο το πρωί και πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση του Πρωτοκόλλου προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, δεν παραδώσει την έδρα του.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος είχε δώσει παράταση στην παραίτησή του έως και αύριο, έπειτα από παρότρυνση του προέδρου της Βουλής, προκειμένου να ψηφίσει πρώτα υπέρ της κύρωσης του Πρωτοκόλλου για τα Σκόπια.

Υπενθυμίζεται ότι παραμένει μεν στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, ωστόσο με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίζει τις κοινοβουλευτικές επιταγές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης σήμερα αναμένεται να παραδοθεί και η ετυμηγορία της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αναφορικά με την τύχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ εάν μείνει με πέντε βουλευτές.

Σε περίπτωση που ο κ. Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί και παραδώσει την έδρα του, πρώτος επιλαχών είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει θέσει εαυτόν εκτός ΑΝΕΛ και στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.