• Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Πόσους τυφλούς μπορεί να έχει ένα νησί

Avatar
Peristeri News
Αύγουστος02/ 2011

Δήλωναν τυφλοί…. για να παίρνουν τα επιδόματα!

Μεγάλη αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις των αρμοδίων υπηρεσιών, που διαπίστωσαν ότι το ποσοστό τύφλωσης σε συγκεκριμένο νησί του Ιονίου είναι εξαιρετικά υψηλό, καθώς ένας στους πενήντα κατοίκους του εμφανίζεται να διαθέτει έγγραφα ότι είναι τυφλός εκ γενετής και κατά συνέπεια λαμβάνει για χρόνια τα σχετικά επιδόματα.

Παρατηρώντας το υψηλό ποσοστό, οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν έρευνα και ανακάλυψαν ότι πολλοί από τους 700 “εκ γενετής” τυφλούς μάλλον βλέπουν κανονικά το φως αλλά είχαν σπεύσει να εξασφαλίσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα για να πάρουν τα επιδόματα.

Το πιο περίεργο; Όλα τα έγγραφα δόθηκαν μετά από εξέταση υγειονομικής επιτροπής, σε… προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο “Βήμα” ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, από τους 35.000 κατοίκους του νησιού, οι 700 (δηλαδή το 2%) εμφανίζονταν επισήμως τυφλοί.

Ο κ. Μπόλαρης πρόκειται να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις για το ζήτημα, καθώς ήδη από τη Δευτέρα ξεκίνησαν επανέλεγχοι και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κραυγαλέο παράδειγμα του τι σημαίνουν πελατειακές σχέσεις στην Ελλάδα.

Όσοι δήλωναν τυφλοί χωρίς να είναι αναμένεται να λογοδοτήσουν, καθώς όσοι εξαπάτησαν το κράτος με τις ευλογίες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας θα τιμωρηθούν, χάνοντας το επίδομα και πληρώνοντας από πάνω και πρόστιμο.