• Πέμπτη, 2 Απρίλιος, 2020

Πόρισμα για τις προσλήψεις στο Μετρό

Peristeri News
Ιανουάριος03/ 2011

Αθρόες προεκλογικές προσλήψεις υπεράριθμου προσωπικού με αποτέλεσμα την εκτόξευση του κόστους μισθοδοσίας και την επιβάρυνση των δαπανών της εταιρείας διαπιστώνει πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στην ΑΜΕΛ.

Οι αθρόες προσλήψεις υπεράριθμου προσωπικού κυρίως την προεκλογική περίοδο, (Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2009) που επιβάρυναν σημαντικά τις λειτουργικές δαπάνες της ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας), είχαν ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά η εταιρία να εμφανίσει το 2009 έλλειμμα πάνω από 22 εκατομμύρια ευρώ, αφού η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε από 48% το 2007 σε 74% το 2009.

Αυτό προκύπτει από το Πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος διενήργησε έλεγχο στην εταιρεία.

Στο πόρισμα, που βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης, επισημαίνεται ότι από την ΑΜΕΛ δεν απολύθηκε κανείς, αλλά απλώς δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν προεκλογικά, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2009.