• Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Πόλεμος δισεκατομμυρίων στο Διαδίκτυο

Avatar
Peristeri News
Ιούνιος08/ 2011

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο ανάμεσα σε εταιρίες κολοσσούς για την κυριαρχία στο Cloud Computing.

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο ανάμεσα σε εταιρίες κολοσσούς για την κυριαρχία στο Cloud Computing, ενός πακέτου δηλαδή που καταργεί τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή, παρέχοντας χώρο στον κεντρικό τους σέρβερ και πρόσβαση σε σειρά υπηρεσιών και εφαρμογών για όσο χρόνο το επιθυμεί ο χρήστης.

Στην τιτανομαχία μετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, όπως η Microsoft, η Google και η Amazon με την Apple ωστόσ,ο να έχει κάνει ήδη κίνηση «ματ», μετά τις αποκαλύψεις για το iCloud, στις οποίες προχώρησε πρόσφατα.

Μεγάλο ατού της Apple είναι η συμφωνίες που έκλεισε με τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες στον κόσμο, ωστόσο σε στρατηγικό της πλεονέκτημα εξελίσσεται η άμεση πρόσβαση που παρέχει στους χρήστες των υπηρεσιών της.

Με απλά λόγια οι χρήστες των προϊόντων της Apple έχουν πρόσβαση από κάθε συσκευή της εταιρίας με μια απλή ενεργοποίηση, χωρίς να χρειάζεται καν να συγχρονίσουν τα ipod, ipad και iphone μέσω υπολογιστή με την υπηρεσία iTunes. Πρακτικά αυτό δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της Appleνα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες υπηρεσίες μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, ενώ οι υπόλοιποι χρήστες μπορεί να χρειαστούν έως και ένα εικοσιτετράωρο.