• Τρίτη, 18 Ιούνιος, 2019

Πυροσβεστική: Στους 80 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, οκτώ οι αγνοούμενοι

Peristeri News
Ιούλιος31/ 2018

Στους 76 ανέρχονται πλέον οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτό έκανε γνωστό η πυροσβεστική, σημειώνοντας ότι σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός των τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε 8 άτομα.

Στο μεταξύ, οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται για ένατη ημέρα, με τις αρχές να εστιάζουν κυρίως στη θάλασσα και δη, στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας, της Εύβοιας και της Μακρονήσου.

Παράλληλα, η σορός μίας γυναίκας -και όχι άνδρα όπως είχε αρχικά αναφερθεί- εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης από ερασιτέχνη ψαρά ανοιχτά της νησίδας Φλέβες, στο βόρειο Σαρωνικό.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν πρόκειται για θύμα των φονικών πυρκαγιών της Ανατολικής Αττικής, ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκαύματα στο σώμα του θύματος και αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση για τα αίτια του θανάτου.

Η νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, πάντως, εξακολουθεί να μην διευκρινίζει τον αριθμό των νεκρών συνολικά, παρατείνοντας τη σύγχυση που επικρατεί, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν στους νεκρούς υπάρχουν άνθρωποι που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα αγνοουμένων, καθώς ενδεχομένως να μην τους αναζητά κανείς.