• Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Πυροβολισμοί και συγκρούσεις στο κέντρο του Καΐρου

Peristeri News
Peristeri News
Ιανουάριος28/ 2011

Συνεχίζονται στο Κάιρο οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ενώ στους δρόμους εμφανίστηκαν στρατιωτικά οχήματα.

Συνεχίζονται στο Κάιρο οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ενώ στους δρόμους εμφανίστηκαν στρατιωτικά οχήματα.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε πολλές συνοικίες φωνάζοντας “ο λαός θέλει να πέσει το καθεστώς”, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να διαλύσει τα πλήθη με δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού.

Ξεκινώντας από πολλές συνοικίες στην ανατολική όχθη του Νείλου, όπου βρίσκονται τα περισσότερα κυβερνητικά κτίρια, οι διαδηλώσεις έχουν επεκταθεί σε πολλούς τομείς της δυτικής όχθης της πρωτεύουσας, όπου ζουν περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε πως υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες στην πλατεία Μόνεϊμ Ριάντ στο κέντρο του Καϊρου.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, οι διαδηλωτές που τραυματίστηκαν ανέρχονται στους 870. Ορισμένοι από τους τραυματίες είχαν χτυπηθεί από σφαίρες και η κατάστασή τους θεωρείτο σοβαρή.

Στις φλόγες τυλίχθηκαν τα γραφεία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NDP) στο Κάιρο, λίγη ώρα αφού τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας που κήρυξε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ.

Αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκινούσε στις 18:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους του Καΐρου.

Στην Αλεξάνδρεια διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην έδρα του Κυβερνείου.

Οι τηλεπικοινωνίες έχουν περιοριστεί σημαντικά και πολλοί ιστότοποι έχουν μπλοκαριστεί.