• Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Πρώτο επίσημο τεστ για το Περιστέρι

Avatar
Peristeri News
Σεπτέμβριος23/ 2020

Aπό την απραξία στην πρώτη επίσημη δράση τους, ύστερα από έξι μήνες, θα βρεθούν σήμερα και αύριο, στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, οι τέσσερις πρώτες ομάδες του περυσινού πρωταθλήματος.

Οι αγώνες του πρώτου Σούπερ Καπ που θα δώσουν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, το Περιστέρι και ο Προμηθέας αποτελούν ουσιαστικά την επανέναρξη του επαγγελματικού μπάσκετ, χωρίς να υπάρχουν θεατές στις κερκίδες.

Η πρώτη «γεύση» της προσαρμογής τους στα παιχνίδια, που θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, θα είναι πολύτιμη εμπειρία, καθώς οι κενές εξέδρες δεν θα διαμορφώνουν τη γνώριμη ατμόσφαιρα των γηπέδων και εναπόκειται στους παίκτες να διαμορφώσουν αναλόγως και την ψυχολογία τους.

Στους σημερινούς ημιτελικούς θα παίξουν: Προμηθέας – ΑΕΚ (16.30) στο «deja vou» του περυσινού τελικού Κυπέλλου και Παναθηναϊκός – Περιστέρι (21.30).

Οι νικητές θα παίξουν αύριο στον τελικό και οι ηττημένοι στον μικρό τελικό. Τα μέλη όλων των αποστολών υποβλήθηκαν χθες σε τεστ για την Covid-19 και η ίδια εξέταση θα επαναληφθεί αύριο το πρωί.

Οι προπονητές Γιώργος Βόβορας (ΠΑΟ), Ηλίας Παπαθεοδώρου (ΑΕΚ), Μάκης Γιατράς (Προμηθέας) και Νίκος Παπανικολόπουλος (Περιστέρι) συμφώνησαν ότι οι ομάδες τους δεν έχουν ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας, παρά την έγκαιρη προετοιμασία που έχουν κάνει και τα φιλικά παιχνίδια.

Ν. Παπανικολόπουλος: Να διατηρηθούμε στην τετράδα

Η τετράδα είναι ο στόχος του Περιστερίου για τη νέα σεζόν, όπως εξήγησε ο προπονητής της ομάδας Νίκος Παπανικολόπουλος στην συνέντευξη Τύπου για το 1ο Super Cup.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως το Περιστέρι δεν έχει πλεονέκτημα επειδή παίζει στο γήπεδό του:

«Είναι ένα πλεονέκτημα όσον αφορά τις μετακινήσεις, είναι πιο οικείο το περιβάλλον και δεν θα χρειαστεί να προπονηθούμε σε άλλο γήπεδο. Είναι τόσο καλές οι ομάδες και το επίπεδο, που δεν νομίζω ότι δημιουργεί κάποιο πλεονέκτημα», ανέφερε ο Νίκος Παπανικολόπουλος αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι «κυανοκίτρινοι» θα παίξουν στο σπίτι τους.

Όσο για τη νέα σεζόν και τους στόχους του Περιστερίου, δήλωσε:

«Είναι νωρίς ακόμα στη σεζόν και τα συμπεράσματα δεν είναι ασφαλή σίγουρα ο βαθμός ετοιμότητας των ομάδων δεν είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τους παίκτες που μπορούσαμε και είναι η βάση τα τελευταία δύο χρόνια, προσθέτοντας αυτά τα παιδιά που θεωρούσαμε ότι είναι σημαντικά. Αναβαθμίσαμε τον ρόλο παιδιών που προέρχονται από την παραγωγική διαδικασία. Είναι πάντα στο μυαλό μας ότι πρέπει να παράγουμε και οι ίδιοι παίκτες. Στόχος μας είναι να διατηρηθούμε στην τετράδα του πρωταθλήματος. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο τέλος».

Π. Βασιλόπουλος: Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα

Ο αρχηγός της ομάδας του Περιστερίου Παναγιώτης Βασιλόπουλος, από την πλευρά του, επισήμανε:

«Έχουν γίνει πολλές αλλαγές στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν παύει να είναι μία μεγάλη ομάδα, με παίκτες που έχουν εμπειρία, μεγάλη κλάση. Εμείς θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο τι πρέπει να κάνουμε εμείς καλύτερα και πώς θα φανούμε στο γήπεδο και να μην κοιτάμε την άλλη ομάδα για να παρουσιάσουμε το καλύτερο πρόσωπο που μπορούμε».

Ενώ, για το αν η ομάδα του έχει πλεονέκτημα λόγω έδρας, εξήγησε:

«Δεν θεωρώ ότι έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα. Για εμάς το ιδανικό, όπως και για όλους, είναι να παίζεις μπροστά σε κόσμο. Θα ήταν ωραίο να παίζαμε σε ένα γεμάτο γήπεδο. Το μόνο που γλιτώνουμε είναι οι μετακινήσεις και ότι είναι πιο γνώριμα τα καλάθια, που πάντα όλοι οι παίκτες γκρινιάζουμε γι’ αυτό».