• Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στη Δυτική Αθήνα

Avatar
Peristeri News
Αύγουστος27/ 2018

Ενημέρωση σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στη Δυτική Αθήνα μας δίνει, με σχετική ανακοίνωσή της, η Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Αναφέρει σχετικά:

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Αττικής για τα έτη 2018 – 2020 σας ενημερώνουμε ότι οι ψεκασμοί σε περιοχές εντός της χωρικής αρμοδιότητάς της Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών για το έτος 2018 ξεκίνησαν στις 19-04-2018 με εφαρμογές προνυμφοκτονίας από εδάφους.

Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια εφαρμόζει το πρόγραμμα σε περιαστικές περιοχές και σε περιοχές υπερτοπικής σημασίας, ενώ οι Δήμοι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010τ. Α), παράλληλα με το έργο της Περιφέρειας, οφείλουν να προβούν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων καταπολέμησης κουνουπιών εντός περιοχών χωρικής αρμοδιότητάς τους (φρεάτια όμβριων, σιντριβάνια, άλση, νεκροταφεία κτλ).

Στον πίνακα που ακολουθεί καταγράφεται η πορεία υλοποίησης του προγράμματος έως σήμερα στη Δυτική Αθήνα. Το πρόγραμμα συνεχίζεται.