• Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Πρωτοχρονιάτικο μενου: Τι προτείνουν οι Ελλήνες σεφ

Peristeri News
Peristeri News
Δεκέμβριος30/ 2020

Πρωτοχρονιάτικο μενου: Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την αλλαγή του χρόνου και το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Λίγες μέρες μας χωρίζουν πριν να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά… Κι ενώ όλα είναι τακτοποιημένα για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, το πλάνο για τη διακόσμηση του τραπεζιού και του χώρου είναι πανέτοιμο, σειρά έχει το μενού που θα ολοκληρώσει την εορταστική πανδαισία.

Ας ξεκινήσουμε από τα ορεκτικά

Κατέχουν σημαντικό ρόλο στο μενού, καθώς είναι το πρώτο πιάτο που αντικρίζουν και γεύονται οι καλεσμένοι σας, ενώ λειτουργούν και συνοδευτικά στο κυρίως πιάτο.

O Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει σαλάτα με μπαλίτσες τυριού για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά

Για τις μπαλίτσες τυριού

  • 300 γρ. φέτα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 20 γρ. cranberries

Για τη σαλάτα

  • χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. πετιμέζι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 γκρέιπφρουτ
  • 200 γρ. ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών
  • 200 γρ. σολομό, καπνιστό, σε φέτες
  • 1 ρόδι, καθαρισμένο

Διαδικασία και εκτέλεση

Για τις μπαλίτσες τυριού: Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα και τη σπάμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να αφρατέψουν τα τυριά.

Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τα cranberries και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Για τη σαλάτα: Βάζουμε σε ένα μπολ το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιου, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, το ξίδι βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Καθαρίζουμε το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ και αφαιρούμε τα φιλετάκια τους.

Τοποθετούμε την ανάμεικτη σαλάτα πάνω από το dressing, βάζουμε τα φιλετάκια των εσπεριδοειδών, τις φέτες καπνιστού σολομού και τις μπαλίτσες τυριού πάνω από τη σαλάτα, και πασπαλίζουμε με το ρόδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δείτε τις υπόλοιπες συνταγές για το Πρωτοχρονιάτικο μενου στο womanblog.gr