• Κυριακή, 11 Απρίλιος, 2021

Πρωτοφανής ζέστη στη Μόσχα

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος29/ 2012

Καλοκαιρινή ζέστη επικρατεί στην Μόσχα με το θερμόμετρο να πλησιάζει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Καλοκαιρινή ζέστη επικρατεί στην Μόσχα με το θερμόμετρο να πλησιάζει τους 29 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία ρεκόρ για το μήνα Απρίλιο από τότε που άρχισαν να καταγράφονται στοιχεία για τον καιρό, πριν από 130 χρόνια, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της ρωσικής πρωτεύουσας.

“Στις 16:00, η θερμοκρασία έφθασε τους 28,6 βαθμούς Κελσίου, ρεκόρ για το μήνα Απρίλιο”, δήλωσε στο Ιντερφάξ εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

“Το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας για το μήνα Απρίλιο, είχε καταγραφεί στις 24 Απριλίου του 1954, όταν το θερμόμετρο είχε δείξει 28 βαθμούς Κελσίου”, τόνισε.

Το Σάββατο, η θερμοκρασία ήταν 26,3 βαθμοί.

Ο Απρίλιος του 2012 αναμένεται να είναι, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Μόσχας, ένας από τους πιο ζεστούς στην ιστορία της ρωσικής πρωτεύουσας, από τότε που άρχισαν να καταγράφονται στοιχεία για τον καιρό.

Η γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή της Μόσχας επιτάχυνε την άνθιση πολλών ειδών δέντρων, γεγονός που προκάλεσε μια “εισβολή γύρης” τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, το φυσικό αυτό φαινόμενο προκάλεσε το πράσινο σύννεφο που έκανε την εμφάνισή του την Πέμπτη στον ουρανό της Μόσχας, προκαλώντας ερεθισμούς στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. Ωστόσο, σε πολλά blogs κάποιοι έκαναν λόγο βιομηχανικό ατύχημα.