• Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Προτάθηκε μετατόπιση της γραμμής του τραμ μέσω της Συγγρού

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος19/ 2019

Τη μετατόπιση της γραμμής του τραμ στο τμήμα από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΜΣΤ) έως το Σύνταγμα μέσω της λεωφόρου Συγγρού και παράλληλα τη διάνοιξη της κοίτης του Ιλισού ποταμού από την Αγία Φωτεινή έως το ΜΣΤ προβλέπει η αρχική πρόταση της Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.

Αυτό έγινε γνωστό έπειτα από ευρεία σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε για την αποκάλυψη της κοίτης του ποταμού.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της περιφέρειας Αττικής, του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, της Αττικό Μετρό, της ΕΥΔΑΠ, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, του ΣΕΠΟΧ και του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ. Σύμφωνα με την Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., ο μοναδικός φορέας που εκλήθη αλλά απουσίαζε ήταν ο δήμος Αθηναίων.

Στη σύσκεψη έγινε συνδυαστική ενημέρωση για τα προβλήματα αναφορικά με την αποκάλυψη της κοίτης και τα πιθανά τεχνικά σενάρια.

Οι φορείς συμφώνησαν να προχωρήσουν οι προκαταρκτικές έρευνες, εποπτευόμενες από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, με παράλληλη εμπλοκή της Αττικό Μετρό, της ΕΥΔΑΠ και της ανώνυμης εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), για τη διερεύνηση κυκλοφοριακών, συγκοινωνιολογικών, στατικών και υδραυλικών ζητημάτων και ανάπτυξης σεναρίων αντιμετώπισής τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ιδέα ανάδειξης του Ιλισού προέκυψε μετά την αναγνώριση των φθορών και των στατικών προβλημάτων της πλάκας που καλύπτει την κοίτη του ποταμού, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας του τραμ στο τμήμα Φιξ-Σύνταγμα.

Ετικέτες: ,