• Κυριακή, 23 Φεβρουάριος, 2020

Προσφορές από τον ΟΑΕΔ σε ανέργους

Peristeri News
Ιούλιος27/ 2011

Μια πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ λύνει -κατά κάποιο τρόπο- τα χέρια των ανέργων, αφού θα μπορούν να βρίσκουν το προϊόν ή την υπηρεσία που χρειάζονται σε πολύ καλή τιμή.

Μια πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ λύνει -κατά κάποιο τρόπο- τα χέρια των ανέργων, αφού θα μπορούν να βρίσκουν το προϊόν ή την υπηρεσία που χρειάζονται σε πολύ καλή τιμή και, σίγουρα, φθηνότερη απ’ όσο κοστίζει σε όσους εργάζονται.

Πάνω από χίλιες επιχειρήσεις και καταστήματα έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία αυτή για την υιοθέτηση ειδικών, μειωμένων τιμών για ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού.

Η πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ να καλέσει τις επιχειρήσεις για τη θέσπιση ειδικών τιμών για ανέργους βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση και ήδη καλύπτει ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στις 9 Μαΐου, με τη συμμετοχή οκτώ ομίλων επιχειρήσεων. Έκτοτε αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων που εντάσσονται στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Σημειώνεται ότι ο καθορισμός των τρόπων παροχής, καθώς και των συναφών όρων και προϋποθέσεων για τις ειδικές τιμές αποτελεί ευθύνη των επιχειρήσεων.

Επίσης, στη διακριτική τους ευχέρεια εναπόκειται ο ορισμός των προϊόντων που θα διατίθενται σε ειδικές τιμές για τους εγγεγραμμένους ανέργους.

Η πρωτοβουλία θα εξακολουθεί να υλοποιείται όσο οι εταιρείες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή.

Αναλυτικά, οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα που έχουν υιοθετήσει ειδικές τιμές καταγράφονται στην ιστοσελίδα που δημιούργησε για τον σκοπό αυτό ο ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση http://forum.oaed.gr/eidikes.times.

Πιο συγκεκριμένα, ανά κατηγορία συμμετέχουν:

Τρόφιμα και ποτά, πέντε όμιλοι επιχειρήσεων και δύο καταστήματα.

Εστίαση, έξι αλυσίδες με περισσότερα από διακόσια πενήντα καταστήματα συνολικά, καθώς και ένα εστιατόριο στην Αττική.

Εκπαίδευση, είκοσι έξι εκπαιδευτικοί οργανισμοί πανελλαδικά.

Λιανικό εμπόριο, δύο αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών με περισσότερα από εκατό καταστήματα πανελλαδικά, ένα κατάστημα οπτικών, ένα κατάστημα λευκών ειδών και δύο e-shop.

Υπηρεσίες υγείας, δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια, ένα διαγνωστικό κέντρο και ένα οδοντιατρικό κέντρο.

Φάρμακα – καλλυντικά, ογδόντα φαρμακεία πανελλαδικά και ένα κατάστημα καλλυντικών.

Ενδυση – υπόδηση, δύο πολυκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη, δύο αλυσίδες ένδυσης με περισσότερα από τριάντα καταστήματα πανελλαδικά και ένα κατάστημα ένδυσης στο Αγρίνιο.

Τουρισμός – ξενοδοχεία, δύο camping και ένα ξενοδοχείο.

Τηλεπικοινωνίες, δύο εταιρείες με περισσότερα από εννιακόσια πενήντα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Υπηρεσίες, ένα Ι.ΚΤΕΟ, ένα κομμωτήριο και μία εταιρεία security.