• Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Προθεσμία για αύριο πήρε ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στον Ελαιώνα

Peristeri News
Peristeri News
Νοέμβριος23/ 2020

Αύριο θα οδηγηθεί και πάλι στον ανακριτή ο 27χρονος από τη Συρία, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει στους αστυνομικούς ότι ήταν μέλος του ISIS.

Το πρωί, συνοδεία ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε να του διοριστεί δικηγόρος για να μπορέσει να απολογηθεί αύριο.

Ο νεαρός άνδρας προσήχθη ενώπιον των αρχών την περασμένη Τετάρτη, μετά από επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα, όπου διέμενε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όταν, όμως, εξετάστηκε από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φέρεται να ομολόγησε ότι είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε μία ομαδική δολοφονία τεσσάρων ομήρων από μαχητές του ισλαμικού κράτους το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος τζιχαντιστής υποστήριξε ότι αποχώρησε από τις τάξεις του ISIS το 2018, οπότε και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους. Πρώτος σταθμός στη χώρα ήταν η Λέσβος, όπου είχε υποβάλει αίτημα ασύλου ως διωκόμενος από τη Συρία.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ.6 του νέου Ποινικού Κώδικα, οι ελληνικές δικαστικές αρχές μπορούν να δικάσουν τρομοκρατικές πράξεις που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή.

Στη δικογραφία αναμένεται να ενσωματωθούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν στον οικίσκο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας όπου διέμενε.