• Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

Προελαύνουν προς τα δυτικά οι αντικαθεστωτικοί

Avatar
Peristeri News
Μάρτιος27/ 2011

Συνεχίζουν την προέλασή τους προς τα δυτικά οι Λίβυοι εξεγερμένοι.

Συνεχίζουν την προέλασή τους προς τα δυτικά οι Λίβυοι εξεγερμένοι.

Σήμερα, ανακατέλαβαν τον πετρελαϊκό τερματικό σταθμό Ρας Λανούφ, μετέδωσαν απεσταλμένοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το λιμάνι είχαν καταλάβει οι δυνάμεις του Καντάφι από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στις 12 Μαρτίου.

Το λιμάνι Ρας Λανούφ βρίσκεται 370 χλμ δυτικά της Βεγγάζης, προπύργιου των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στην ανατολική λιβύη και 210 χλμ από την Ατζνταμπίγια.

Νωρίτερα, οι αντικαθεστωτικοί είχαν καταλάβει και την πόλη Ουκάιλα.

Εν τω μεταξύ, τα αεροπορικά πλήγματα της Δύσης εναντίον των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη συνεχίστηκαν με καταιγιστικό ρυθμό χθες, με 160 αποστολές, έναντι 153 μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Τα δύο τρίτα των αποστολών -οι 96- συμπεριέλαβαν αεροπορικά πλήγματα και οι υπόλοιπες αφορούσαν την επιβολή της απαγόρευσης πτήσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα για τις 24 ώρες ως το Σάββατο στις 21:30 (ώρα Ελλάδας) που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Η επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα ανατεθεί τις επόμενες ημέρες στο NATO, ενώ την προστασία των αμάχων, που περιλαμβάνει πλήγματα στις δυνάμεις του Καντάφι, διαχειρίζονται οι δυνάμεις της συμμαχίας.

Από την 19η Μαρτίου, όταν άρχισαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, η συμμαχία έχει πραγματοποιήσει 1.257 πτήσεις, στις 540 εκ των οποίων συμπεριλήφθηκαν πλήγματα.