• Παρασκευή, 3 Απρίλιος, 2020

Προειδοποίηση ΔΝΤ προς τις κεντρικές τράπεζες

Peristeri News
Οκτώβριος13/ 2013

Οι κεντρικές τράπεζες στις ανεπτυγμένες οικονομίες πρέπει να ενεργήσουν προσεκτικά όταν έλθει η ώρα να σφίξουν τα λουριά της νομισματικής πολιτικής, ώστε να αποφευχθεί η αποσταθεροποίηση των αναδυομένων αγορών.

Οι κεντρικές τράπεζες στις ανεπτυγμένες οικονομίες πρέπει να ενεργήσουν προσεκτικά όταν έλθει η ώρα να σφίξουν τα λουριά της νομισματικής πολιτικής, ώστε να αποφευχθεί η αποσταθεροποίηση των αναδυομένων αγορών, ανέφερε η διευθύνουσα επιτροπή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Καθώς ενισχύεται η μεγέθυνση [ανάπτυξη] στις ανεπτυγμένες οικονομίες, η στροφή προς μια περισσότερο “φυσιολογική” νομισματική πολιτική θα πρέπει να είναι “καλά συγχρονισμένη, προσεκτικά βαθμονομημένη και σαφώς επικοινωνημένη”, ανέφερε σε δήλωσή της η επιτροπή.

Η προοπτική ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα περιορίσει μέχρι το τέλος του χρόνου την απεριόριστη αγορά ομολόγων πανικόβαλε νωρίτερα φέτος και βύθισε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες σε αναταραχή, καθώς στέρεψε η πηγή φθηνών δολαρίων που εισέρρεαν στις οικονομίες τους.