• Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Πρεμιέρα Πανελλαδικών για τους υποψήφιους στα ΕΠΑΛ

Avatar
Peristeri News
Μάιος17/ 2016

Ξεκινούν σήμερα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α΄ του παλιού συστήματος.

Την Τετάρτη είναι η δεύτερη ημέρα εξέτασης για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων, οπότε και θα εξεταστούν τα μαθήματα των ομάδων προσανατολισμού (με το νέο σύστημα) και κατεύθυνσης (με το παλιό σύστημα), για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα) και ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Ειδικότερα, στις 18 Μάιου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα Αρχαία Ελληνικά (ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών και θεωρητικής κατεύθυνσης) και στα Μαθηματικά (ομάδων προσανατολισμού θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας και πληροφορικής, αλλά και θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης).

Είναι, άλλωστε γνωστό, ότι τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα, συνεξετάζονται.

Χθες, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να διαγωνιστούν σε κείμενο του Έλληνα φιλόσοφου, παιδαγωγού και δοκιμιογράφου Ευάγγελου Παπανούτσου με θέμα τη φιλία.

Οι μαθητές καλούνταν σε ομιλία 500-600 λέξεων που θα γράψουν για να εκφωνήσουν σε εκδήλωση του σχολείου με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη εποχή να «εκθέσουν:

α) τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας, όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε και

β) την άποψή σας σχετικά με τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης/διαδικτύου στη δημιουργία σχέσεων φιλίας».