• Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Που θα κυμανθεί το κοινωνικό μέρισμα

Peristeri News
Peristeri News
Δεκέμβριος02/ 2019

Στο ποσό των 500 έως 1.000 ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθει το κοινωνικό μέρισμα το οποίο – όπως προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας – θα διανείμει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες σε 200.000 νοικοκυριά.

Τις παραπάνω πληροφορίες για το ύψος του μερίσματος επιβεβαίωσε και η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας νωρίτερα το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Το κοινωνικό μέρισμα θα κατευθυνθεί σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού οι οποίες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, θα είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνα νοικοκυριά καθώς και οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Στις ομάδες αυτές θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται για το 2019, το ύψος του οποίου θα προσδιορισθεί με ακρίβεια τις επόμενες ημέρες.

Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει έως το τέλος της εβδομάδας στις ανακοινώσεις για το ύψος του μερίσματος που θα δοθεί ανά κατηγορία δικαιούχου. Η καταβολή των ποσών θα είναι εφάπαξ και θα γίνει σε μετρητά, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Για τον προσδιορισμό των δικαιούχων αναμένεται να καθοριστούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Σημειώνεται ότι από τον εφετινό δημοσιονομικό χώρο θα εξοφληθεί και μέρος των οφειλών που έχει το δημόσιο προς τη ΔΕΗ από τα επιδοτούμενα τιμολόγια των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.