• Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Πολύνεκρο πλήγμα της Ρωσίας κατά του Μετώπου Αλ Νούσρα

Avatar
Peristeri News
Ιανουάριος09/ 2016

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο σε αεροπορικό πλήγμα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον κτηρίου το οποίο χρησιμοποιείται ως φυλακή από το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση στο κτήριο που στεγάζει τη φυλακή και το δικαστήριο του Μετώπου Αλ Νούσρα στη Μααρέτ Αλ Νούμαν, στην επαρχία του Ιντλίμπ», ανέφερε το Παρατηρητήριο, το οποίο καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μεταξύ των θυμάτων «είναι πιθανότατα κρατούμενοι, δεσμοφύλακες, ίσως και άμαχοι επειδή το κτήριο βρίσκεται δίπλα σε λαϊκή αγορά», εξήγησε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Η Μααρέτ Αλ Νούμαν είναι μια σημαντική πόλη πάνω στον δρόμο που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι. Ελέγχεται από τους αντάρτες από τα τέλη του 2012.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα και το Ισλαμικό Κράτος ήταν αδελφές οργανώσεις, ωστόσο η ενοποίησή τους απέτυχε το 2013 και η Αλ Κάιντα στήριξε το Μέτωπο ως τον μόνο εκπρόσωπό της στη Συρία, παίρνοντας αποστάσεις από το Ι.Κ.. Το Μέτωπο συνασπίστηκε με τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης ενάντια στο καθεστώς Άσαντ και στο Ι.Κ., ωστόσο έχει δώσει μάχες και ενάντια σε πιο μετριοπαθείς κοσμικές και ισλαμικές τάσεις των Σύρων ανταρτών.

Ετικέτες: ,