• Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Πολιτική αστάθεια στην Ιταλία

Peristeri News
Peristeri News
Νοέμβριος13/ 2010

Κανένα νέο πολιτικό στοιχείο, δεν προέκυψε, τελικά, χθες από τη συνάντηση του προέδρου της ιταλικής βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, με τον γραμματέα της Λέγκα και υπουργό θεσμικών αλλαγών, Ουμπέρτο Μπόσι, που είχε ως στόχο την προσπάθεια επαναπροσέγγισης, στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς πλειοψηφίας.

Κανένα νέο πολιτικό στοιχείο, δεν προέκυψε, τελικά, από την συνάντηση του προέδρου της ιταλικής βουλής Τζανφράνκο Φίνι με τον γραμματέα της Λέγκας και υπουργό θεσμικών αλλαγών, Ουμπέρτο Μπόσι που είχε ως στόχο την προσπάθεια επαναπροσέγγισης, στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς πλειοψηφίας.

“Ο Φίνι επανέλαβε όσα είχε ήδη δηλώσει την περασμένη Κυριακή στην Περούτζα”, δήλωσε ο Μπόσι. Οι πολιτικοί παρατηρητές, συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι, μέρα με την ημέρα, το κυβερνητικό μονοπάτι, γίνεται όλο και πιο δύσβατο, για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Ίταλο Μποκίνο, εκπρόσωπος του νεοσύστατου κόμματος “Μέλλον και Ελευθερία”, με επικεφαλής τον Τζανφράνκο Φίνι, δήλωσε σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Ράι, ότι οι τέσσερις υφυπουργοί του κόμματός που μετέχουν στην κυβέρνηση, πρόκειται να υποβάλουν την παραίτησή τους την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην συνέχεια, σύμφωνα με τον Μποκίνο, το “Μέλλον και Ελευθερία” πρόκειται να υπερψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό, πιθανότατα την Πέμπτη, αλλά μετά την πράξη αυτή “πολιτικής ευθύνης”, θα αποσύρει κάθε μορφή στήριξης προς το κυβερνητικό σχήμα του “Καβαλιέρε”. Κάτι που σημαίνει, ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, είναι πολύ πιθανό, να επισημοποιηθεί η κυβερνητική κρίση.