• Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Ποινή 30 μηνών με αναστολή στον Σταύρο Ψυχάρη

Peristeri News
Peristeri News
Μάρτιος28/ 2017

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με τριετή αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ επέβαλε το Ι Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ΄ εξακολούθηση, σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο εκδότης, ο οποίος στο δικαστήριο εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους του, καταδικάστηκε, ομόφωνα, για τέσσερις από τις συνολικά έξι πράξεις για τις οποίες ήταν κατηγορούμενος και αφορούσαν τα πόθεν έσχες των οικονομικών ετών 2010-2014.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε αναβληθεί επ΄ αόριστον τον Ιούλιο του 2016 όταν το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη, δεχόμενο ότι σε αυτό δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από δόλο.

Ωστόσο, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με τον εκδότη να οδηγείται και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης.