• Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

Πλήθος κόσμου στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Περιστερίου Χρυσοστόμου (video)

Avatar
Peristeri News
Νοέμβριος09/ 2019

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου τελέστηκε νωρίτερα η εξόδιος ακολουθία του μητροπολίτη πρώην Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου, στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελίστριας Περιστερίου.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση δεκάδες πιστοί προσήλθαν στον ναό για να αποχαιρετίσουν τον πρώην ποιμενάρχη της πόλης μας, το σκήνωμα του οποίου είχε τεθεί από χθες το βράδυ σε λαϊκό προσκύνημα στον ναό.

Το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου.

Στο τέλος της εξοδίου ακολουθίας, μίλησαν για τον εκλιπόντα μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχελάκης, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης και ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Το «παρών» έδωσαν αρχιερείς, βουλευτές, πολιτευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, τοπικών Συλλόγων, φορέων και οργανισμών, κληρικοί και πλήθος πιστών.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, η σορός του μακαριστού μητροπολίτη οδηγήθηκε με πομπή στο Κοιμητήριο της περιοχής για την ταφή.