• Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

Περιφέρεια Αττικής: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Πεδίο του Άρεως

Avatar
Peristeri News
Δεκέμβριος11/ 2019

Σε μία απέραντη γιορτινή σκηνή μετατρέπει το Πεδίο του Άρεως η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων το οποίο παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων αλλά και πολλών καλλιτεχνών, που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

Η αυλαία για τις εκδηλώσεις ανοίγει μεθαύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου όπου στις 7 το απόγευμα ο κ. Πατούλης θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με τη συμμετοχή των Δ. Μπάση και Stavento. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ποικίλα δρώμενα, αναβίωση εθίμων από όλη τη χώρα και ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο παζάρι.

«Δίνουμε ξεχωριστό χρώμα και ζωή στον εμβληματικό χώρο του μεγαλύτερου Πάρκου του κέντρου της Αθήνας, του Πεδίου του Άρεως, στο οποίο για 25 ημέρες, θα εναλλάσσονται ποικίλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, που θα ικανοποιούν όλα τα γούστα, για κάθε ηλικία» επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Τόνισε, ακόμα, πως η επιλογή του Πεδίου του Άρεως για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, σηματοδοτεί «την προτεραιότητα που δίνει η περιφέρεια Αττικής στην αξιοποίηση και ανάδειξη του μητροπολιτικού πάρκου, προς όφελος των πολιτών, μετά από χρόνια υποβάθμισης και εγκατάλειψης».

Ο Χάρης Ρώμας, εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας Αττικής σε θέματα Πολιτισμού, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, υπογράμμισε ότι θα παρουσιαστούν δεκάδες πολιτιστικές δράσεις.

Θα περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και εκπαιδευτικές δράσεις, για όλες τις ηλικίες με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και τους νέους.

Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε επίσης ότι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν «Μια Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», όπου θα παρουσιαστούν σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, παραδοσιακά έθιμα και προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας.

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί η Χριστουγεννιάτικη Αγορά από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαιθρίων Εμπόρων, με μεγάλη ποικιλία προϊόντων.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων