• Τρίτη, 31 Μάρτιος, 2020

Περιστέρι: Η άποψη των πολιτών μετράει – Μπείτε στην ειδική σελίδα

Peristeri News
Φεβρουάριος20/ 2020

Με κύριο στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας των αστικών περιοχών και την παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία!

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)του Δήμου Περιστερίου, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου!

Τι είναι το ΣΒΑΚ;  Είναι ένα Στρατηγικό Σχέδιο που κύριο στόχο έχει τη βελτίωση της προσβασιμότητας των αστικών περιοχών και η παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία!

Το ΣΒΑΚ σημαίνει : “Σχεδιασμός με τον άνθρωπο στο επίκεντρο”.

Με την λογική που είχε επικρατήσει τα προηγούμενα χρόνια, η λειτουργία των δρόμων συνδέεται με την κυριαρχία των οχημάτων, την ανάπτυξη ταχύτητας και το εξοστρακισμό των πεζών. Με το ΣΒΑΚ εισάγεται μια νέα προσέγγιση.

Θα ακολουθήσουν και άλλα στάδια διαβουλεύσεων όπου καλούνται οι φορείς της πόλης και οι πολίτες να εκφράσουν την άποψη τους.

Πληροφορίες για το αντικείμενο του  ΣΒΑΚ παρέχονται στην ιστοσελίδα svak4peristeri.org. Όπου θα μπορεί ο πολίτης να επικοινωνεί και να εκφράζει την άποψη του.