• Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Περιστέρι για όλους: Περικοπές στις σπατάλες

Avatar
Peristeri News
Μάιος26/ 2011

Οι περικοπές να ξεκινήσουν από τις σπατάλες όχι από την κοινωνική μέριμνα.

Η δήλωση του Δημάρχου της πόλης «Ο Δήμος Περιστερίου έχει είκοσι (20) παιδικούς σταθμούς και είκοσι (20) θα λειτουργούν και την επόμενη περίοδο» κανέναν Περιστεριώτη δεν αφήνουν ικανοποιημένο και τίποτα δεν διατηρεί τακτοποιημένο.

Αφενός γιατί αποκλείστηκαν την περασμένη χρονιά εκατοντάδες παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς (άρα οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες), αφετέρου γιατί στην ζωή και την πολιτική ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και σε καμία περίπτωση το χειρότερο.

Η οικονομική κρίση, δεν επιβάλει μόνο συγχωνεύσεις σταθμών χωρίς διάλογο και προετοιμασία, επιβάλει και μείωση συμβούλων και γενικότερα έμμισθων θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αν ενδεχομένως χρειάζονται κάποια στιγμή και τα δύο τότε, οι πολίτες απαιτούν οι περικοπές να ξεκινήσουν από τις δημόσιες ή δημοτικές σπατάλες και στο τέλος να φτάσουν στην κοινωνική πολιτική.

Η διακοπή -μεταφορά ή τέλος πάντων η συγχώνευση του παιδικού σταθμού Ανθούπολης (πρώην ΙΒΣΑ) ακόμη και να επιβαλλόταν έπρεπε να είχε προετοιμαστεί με τους ανθρώπους (γονείς των παιδιών, εργαζόμενους και πρώην και νυν διευθυντές και προέδρους).

Ένας απόλυτος αιφνιδιασμός έχει γίνει η πολιτική σκηνή και η ζωή μας όλη. Δεν είναι ανάγκη να συμπαρασύρει και το κοινωνικό έργο της πόλης μας.
Ακόμη και το κοινώς διαδεδομένο «εσείς διαβουλευόσαστε και εμείς αποφασίζουμε» για τον παιδικό σταθμό της Ανθούπολης δεν τηρήθηκε. Ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά.