• Κυριακή, 11 Απρίλιος, 2021

ΠΑΣΟΚ: Να αποφευχθούν νέα υφεσιακά μέτρα και επώδυνες παρεμβάσεις

Peristeri News
Peristeri News
Οκτώβριος27/ 2015

Για ψέματα και εξαπάτηση από την πλευρά της κυβέρνησης κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ζητεί να αποφευχθούν νέα υφεσιακά μέτρα και επώδυνες παρεμβάσεις για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της καταλογίζει ανικανότητα και παλινωδίες στην κυβέρνηση, τα οποία, συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, «δημιουργούν νέα αδιέξοδα για την χώρα».

Παράλληλα, αποδίδει στην κυβέρνηση καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις για ανάπτυξη, ενώ εκτιμά ότι έρχεται καθυστέρηση στην αξιολόγηση του προγράμματος και στην εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «διγλωσσία, αλαλούμ, και εμπαιγμό των πολιτών». «Η κοινωνία, ο λαός, αγωνιούν και δεν μπορεί να βρίσκονται σε μια διαρκή ομηρία», υπογραμμίζει.

Συνεχίζοντας, η Χαριλάου Τρικούπη ζητεί από την κυβέρνηση να δοθούν άμεσα τα οικογενειακά επιδόματα στους 650.000 δικαιούχους του ΟΓΑ, να «μην κάνει ούτε βήμα πίσω από τις ρυθμίσεις προστασίας, που φέρουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ (Νόμος Κατσέλη), για την προστασία της Α’ κατοικίας των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών» και να ακυρώσει την επιβολή ΦΠΑ στην Εκπαίδευση και την αύξησή του στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

«Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα στηρίξει στην Βουλή –σε συντονισμό με τα άλλα κόμματα- την Νομοθετική Ακύρωση αυτού του μέτρου που πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες», προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη.

Κλείνοντας, ζητεί από τον υπουργό Εργασίας να καταθέσει τις προτάσεις του για το θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να υπάρξει διάλογος που θα εγγυηθεί ένα σύστημα βιώσιμο, δίκαιο και με αξιοπρεπείς συντάξεις.

 

Ετικέτες: