• Κυριακή, 11 Απρίλιος, 2021

ΠΑΣΟΚ: Η αύξηση εργοδοτικών εισφορών θα είναι καταστροφική

Peristeri News
Peristeri News
Οκτώβριος27/ 2015

Για εμπαιγμό, όσον αφορά στο ασφαλιστικό, κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δηλώσεις της υπεύθυνης Εργασίας του κόμματος, Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Αναφερόμενη στα σενάρια αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, κάνει λόγο για καταστροφικά αποτελέσματα, ιδίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Δεν συνειδητοποιεί ότι στις σημερινές συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, που η ίδια προκάλεσε, ένα τέτοιο μέτρο θα επιφέρει αύξηση της ανεργίας, διόγκωση της αδήλωτης εργασίας και αύξηση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία» διερωτάται χαρακτηριστικά.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου καλεί την κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που η ίδια όρισε.

Η κυβέρνηση, τονίζει χαρακτηριστικά, οφείλει να παρουσιάσει με θεσμικό και συγκροτημένο τρόπο την πρότασή της – που μέχρι σήμερα επιμελώς κρύβει πίσω από πορίσματα και διαρροές -και στη συνέχεια να ανοίξει τον εθνικό διάλογο για το ασφαλιστικό.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει, βάση συζήτησης πρέπει να είναι ένα σύστημα που διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση για όλους, χωρίς όμως να πνίγει την χειμαζόμενη αγορά.

Ετικέτες: ,