• Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Παρατείνονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό στις παραλίες

Avatar
Peristeri News
Ιούλιος16/ 2020

Παρατάθηκαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό στις παραλίες την ώρα που η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας προβληματίζει την κυβέρνηση και την επιστημονική κοινότητα.

Ειδικότερα, παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς της κοινής απόφασης για τα μέτρα στις παραλίες.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δεν αποκλείεται η απόφαση για την απαγόρευση στα πανηγύρια να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Συγκεκριμένα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ισχύος από τις 18.6.2020 έως και τις 2.7.2020» (B’ 2420), όπως αυτή παρατάθηκε με την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.41734/2.7.2020 όμοια κοινή απόφαση των ιδίων υπουργών (Β’ 2704) παρατείνεται, από τη λήξη της έως και τις 31.7.2020.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το μέτρο για τα πανηγύρια

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Παπαθανάσης εκτίμησε ότι η απόφαση για την απαγόρευση των πανηγυριών ενδέχεται να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία της ατομικής ευθύνης και της συμμόρφωσης στα μέτρα, προσθέτοντας ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι καθημερινά στον δρόμο και οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλο το εύρος της αγοράς.

Ο υφυπουργός ζήτησε από τους πολίτες εάν βλέπουν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα να αντιδρούν και να ζητούν την εφαρμογή τους και υπενθύμισε πως λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1520 για καταγγελίες.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι τα μέτρα για τη μη διάδοση του κορωνοϊού είναι δυναμικά, συμπλήρωσε πως δεν θα επαναληφθεί ένα γενικό lockdown αλλά θα ληφθούν μέτρα τοπικής κλίμακας όπου χρειαστεί και υπογράμμισε:

«Δεν θέλουμε να πατήσουμε φρένα πουθενά στην οικονομία μας».

Δεν έβγαλε νέα μέτρα η σύσκεψη στο Μαξίμου παρά την ανησυχία

Παρά τη μεγάλη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, παρ’ ότι οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

H επιτροπή λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας αποφάσισε την Τρίτη να εισηγηθεί υποχρεωτική χρήση μάσκας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης.

Ακόμη, οι ειδικοί πρότειναν να ισχύσει το μέτρο σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ και γενικά σε κλειστούς χώρους συναθροίσεων.

Ωστόσο, για την ώρα, το μέτρο αυτό φαίνεται πως δεν είναι στο τραπέζι.