• Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Tepco

Avatar
Peristeri News
Μάιος20/ 2011

Ζημιές-ρεκόρ ανακοίνωσε η εταιρεία Tepco που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα, οδηγώντας σε παραίτηση τον πρόεδρό της.

Ζημιές-ρεκόρ ανακοίνωσε η εταιρεία Tepco που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα, οδηγώντας σε παραίτηση τον πρόεδρό της.

Ο Μασατάκα Σιμίτσου δήλωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την πυρηνική καταστροφή.

«Θέλω να αναλάβω την διοικητική ευθύνη και να φέρω ένα συμβολικό τέλος» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, η οποία σημείωσε ζημιές ύψους σχεδόν 15 δισ. δολαρίων, ποσό-ρεκόρ στην ιστορία της.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση» δήλωσε.

Η Tepco ανακοίνωσε ότι ο Μασατάκα Σιμίτσου θα αντικατασταθεί από τον Τοσίο Νισιζάουα.

Η σχετική απόφαση πρόκειται να επικυρωθεί κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία προβλέπεται να διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ζημιές της για το οικονομικό έτος που τελείωσε τον Μάρτιο του 2011 έφτασαν τα 15 δισ. δολάρια. Πέρυσι η Tepco είχε σημειώσει κέρδη περίπου 1,6 δισ. δολαρίων.

Ο όμιλος, ο οποίος θα λάβει κρατική υποστήριξη για να αποζημιώσει τα θύματα της πυρηνικής καταστροφής, δεν είναι σε θέση να προβεί σε οικονομικές προβλέψεις για τους ερχόμενους μήνες, καθώς η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό είναι αδύνατο να σταθεροποιηθεί πριν από τουλάχιστον ένα εξάμηνο.