• Δευτέρα, 30 Μάρτιος, 2020

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των υπαλλήλων στους Δήμους

Peristeri News
Οκτώβριος15/ 2010

Το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του ανακοίνωσε ότι μέχρι την Κυριακή 17 Οκτωβρίου θα πρέπει τα Δημαρχεία και τα κοινοτικά καταστήματα να είναι ανοικτά για την απρόσκοπτη χορήγηση των απαραίτητων δικαιολογητικών προς όλους τους υποψήφιους.

Παράνομη κήρυξε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει για τις 16 και 17 Οκτωβρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, διεκδικώντας τη χορήγηση εκλογικού επιδόματος.

Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μεταφέρθηκε τελικά στη δικαιοσύνη όπου κατέφυγε το υπουργείο μετά τη γνωστοποίηση των κινητοποιήσεων.

Με αφορμή την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης, που, όπως αναφέρει ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Τονίζει δε ότι οι κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν για το Σαββατοκύριακο δεν αναστέλλονται και καλούνται οι εργαζόμενοι σε όλους τους ΟΤΑ να τις ενισχύσουν με την περιφρούρηση των χώρων. Εξάλλου την ερχόμενη Δευτέρα όλοι οι σύλλογοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα συγκαλέσουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για το θέμα ενώ την Τρίτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είχαν προαναγγείλει αποχή από κάθε εκλογική εργασία, εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα καθήκοντά τους με αφετηρία της αποχής το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου.

Ο λόγος της κινητοποίησης είναι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας, Θέμη Μπαλασόπουλο, η στάση της κυβέρνησης στον καθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης που έχει περικοπεί από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ πρώτου βαθμού.

Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του ανακοίνωσε ότι μέχρι την Κυριακή 17 Οκτωβρίου θα πρέπει τα δημαρχεία και τα κοινοτικά καταστήματα να είναι ανοικτά για την απρόσκοπτη χορήγηση των απαραίτητων δικαιολογητικών προς όλους τους υποψήφιους.