• Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Παπανδρέου σε Βενιζέλο: Διαλύεις το ΠΑΣΟΚ και δεν το ανέχομαι

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος30/ 2013

Οργισμένη απάντηση του πρώην στον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μία ώρα μετά το τέλος της συνάντησης τους και τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το τετ-α-τετ Βενιζέλου Παπανδρέου στη Βουλή.

Οργισμένη απάντηση του πρώην στον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μία ώρα μετά το τέλος της συνάντησης τους και τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το τετ-α-τετ Βενιζέλου Παπανδρέου στη Βουλή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του.

Υπογράμμισε ότι, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Τα σχετικά δημοσιεύματα στοχεύουν, στην ηθική απαξίωση του Γιώργου Παπανδρέου, με ανήθικες πρακτικές.

Πρακτικές που μετατρέπουν σε δήθεν “μαύρη τρύπα” τις γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και ανέρχονται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ -τη στιγμή που και άλλα κόμματα έχουν ανάλογα ή και μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα να επιδείξουν- ή σχεδόν δεκαπλασιάζουν αυθαίρετα το κόστος ενός ταξιδιού του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ενώ, σκοπίμως αποσιωπούν το γεγονός ότι, τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές.

Όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Την ώρα που καταρρέουν όλα τα σενάρια συνωμοσίας που στηθήκαν για να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα νοσηρά σενάρια στο εσωτερικό του Κινήματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σήκωσε το βάρος της ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταστεί δυνατό, να αναλάβει εκ νέου την ηγεσία της χώρας και να πρωταγωνιστήσει διεθνώς, πάντα στην υπηρεσία της Πατρίδας και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Αγωνίστηκε με αρχές και αξίες, όπως αυτή της διαφάνειας, για την όποια πάλεψε από την πρώτη στιγμή να εμπεδώσει και στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, σήκωσαν στην πλάτη τους το τεράστιο βάρος μιας ηράκλειας προσπάθειας που κράτησε τη χώρα ζωντανή.

Προσπάθεια που, πλέον, έχουν υιοθετήσει πολλοί από αυτούς που πριν την κατήγγειλαν.

Η σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου με όσους αμφισβητούν αυτές τις αλήθειες θα είναι και διαρκής και σκληρή. Γιατί αφορά τους Έλληνες, τη χώρα, τη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ».

Ραντεβού για τα οικονομικά

Τα πρόσωπα που κατά καιρούς αναμίχθηκαν στη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ καλεί η Ιπποκράτους να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών, στον απόηχο του 50λεπτου ραντεβού που είχαν σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Το θέμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης των δύο ανδρών, δεδομένου ότι ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (116,5 εκατομμύρια ευρώ) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90% (περί τα 2,5 εκατομμύρια που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση προκειμένου να καλύπτει τις δαπάνες του. Το θέμα διογκώνεται για την Ιπποκράτους, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετώπισε στις πληρωμές των εργαζομένων του κόμματος.

Σε άτυπη ενημέρωσή του, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «η κατάσταση αυτή καθιστά αναγκαία την εφαρμογή αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση». Έτσι, ζητούν από όλα τα πρόσωπα που είχαν ανάμιξη στην οικονομική διαχείριση του κόμματος να συνεργαστούν με τους ελεγκτές, ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών. Κοινώς, η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ζητά από την προηγούμενη τα παραστατικά των όποιων δαπανών του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει εξουσιοδοτήσει στελέχη του κόμματος να μιλούν εκ μέρους του, πολλώ δε μάλλον να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία συ
ζήτηση που καλά κρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, μετά την εκδήλωση της «Κίνησης των 75» την Κυριακή, αλλά και άλλων ανάλογων πρωτοβουλιών.

Κατά τα λοιπά, στην συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ειδικότερα, οι δύο άντρες μίλησαν διεξοδικά για την πορεία της χώρας και της κυβέρνησης, αλλά και όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και ειδικότερα τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα. Συζήτησαν ακόμα για την «λίστα Λαγκάρντ» και την «πολιτική σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ», όπως λέει η Ιπποκράτους, για την οποία υποστηρίζει ότι κατέρρευσε, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αφήνει αιχμές κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου χωρίς η ενημέρωση της Ιπποκράτους πάντως να αναφέρεται προσωπικά σε αυτόν, αλλά κάνοντας λόγο για «τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων που έπαιξαν δυστυχώς ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012».

Ενόψει της επίσκεψης Παπανδρέου στην Πάτρα για τις ημέρες του Πάσχα δε, συζήτησαν και για τις εξελίξεις σε σχέση με τους οδικούς άξονες και ιδίως την Ολυμπία Οδό, που πρόσφατα επισκέφθηκε συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.