• Τρίτη, 16 Ιούλιος, 2019

Παπανδρέου: «Προχωράμε μπροστά με ιστορικές αλλαγές»

Peristeri News
Ιούνιος30/ 2011

Είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Κρίσιμο σταθμό στη δύσκολη πορεία της χώρας. Δύσκολη μάχη που δώσαμε και κερδίσαμε ενωμένοι. Όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τις ψηφοφορίες που έγιναν στη Βουλή χθές και σήμερα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο, στη σύντομη παρέμβασή του κατά την άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

«Καθήκον όλων μας είναι σε καθημερινή βάση να ολοκληρώσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα όλες τις μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές, όλες τις αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Παρά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας κρίσιμες μάχες ακόμα» και τονίζοντας πως «δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο».

Επιπλέον υπογράμμισε πως “Προχωράμε μπροστά με ιστορικές αλλαγές”, αναφερόμενος στις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θέμα της συζήτησης στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι «στόχος μας είναι να διορθώσουμε παθογένειες δεκαετιών στο χώρο των Πανεπιστημίων».

Και τόνισε ότι πρέπει «να ανακτήσουμε το χαμένο χρόνο και να φτιάξουμε ανταγωνιστικά, ποιοτικά και διεθνοποιημένα Πανεπιστήμια. Πανεπιστήμια που θα εξοπλίζουν τους νέους μας για την επαγγελματική τους ζωή και θα εγγυώνται ότι, η Ελλάδα και η νέα γενιά βρίσκονται έτοιμες μπροστά στις διεθνείς οικονομικές, τεχνολογικές και κοινωνικές εξελίξεις, εξασφαλίζοντας προοπτικές εργασίας και δημιουργικής παραγωγής».

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε ότι η χώρα έχει ανάγκη τις αλλαγές αυτές, τις οποίες είναι αποφασισμένη να προωθήσει η κυβέρνηση.

Και ζήτησε οι αλλαγές αυτές να προχωρήσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα.