• Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Πακιστάν: Βία σε όλη τη χώρα ενώ διεξάγονται οι εκλογές

Avatar
Peristeri News
Ιούλιος25/ 2018

Με αίμα βάφτηκαν προτού καλά καλά ξεκινήσουν οι εκλογές στο Πακιστάν. Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικά σε εκλογικό κέντρο στην πόλη Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, την ώρα όπου στη χώρα διεξάγονται βουλευτικές εκλογές. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος

Επεισόδια έχουν σημειωθεί και σε άλλα εκλογικά κέντρα. Νωρίς σήμερα ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν στην περιοχή Χουζντάρ της ίδιας επαρχίας όταν άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα σε άλλο εκλογικό κέντρο.

Οι Πακιστανοί ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο κόμμα του πρώην παίκτη του κρίκετ Ιμράν Χαν και το κόμμα του φυλακισμένου πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει πλειοψηφία, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανότατα θα αναζητηθούν συμμαχίες μετά.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν 106 εκατομμύρια από το σύνολο των 207 εκατομμυρίων Πακιστανών.

Η αναμέτρηση διεξάγεται έπειτα από μια εξαιρετικά τεταμένη προεκλογική εκστρατεία, που αμαυρώθηκε από αιματηρές επιθέσεις και καταγγελίες για παρεμβάσεις του στρατού.

Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση είναι μόλις η δεύτερη δημοκρατική μετάβαση της εξουσίας από τη μία κυβέρνηση στην άλλη σε μια χώρα όπου έχουν σημειωθεί πολλά πραξικοπήματα του στρατού και πολιτικές δολοφονίες.

Η προεκλογική εκστρατεία, σύντομη και γεμάτη αντιπαραθέσεις, χαρακτηρίστηκε από κάποιους παρατηρητές ως μία από τις πιο «βρώμικες» στην ιστορία εξαιτίας των διάφορων φερόμενων παρατυπιών που έχουν στόχο να βοηθήσουν την εκλογή του Χαν.

Ετικέτες: ,