• Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Πέθανε το πρώτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ από τη Γαλλία

Avatar
Peristeri News
Δεκέμβριος20/ 2019

Πέθανε στα 78 της χρόνια η Κλοντίν Οζέ (Claudine Auger), η πανέμορφη Γαλλίδα ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στην ταινία «Thunderball» (Επιχείρηση Κεραυνός) του Τζέιμς Μποντ, στο πλευρό του Σον Κόνερι.

Η Οζέ άφησε την τελευταία της πνοή την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στο σπίτι της στο Παρίσι, έπειτα από μάχη με μακροχρόνια ασθένεια.

Γεννημένη τον Απρίλιο του 1941 στο Παρίσι ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο ενώ εκπροσώπησε τη Γαλλία στον διαγωνισμό Miss World το 1958, όπου βγήκε πρώτη αναπληρωματική.

Παράλληλα έκανε μαθήματα υποκριτικής εξασφαλίζοντας μικρούς ρόλους σε ταινίες ανάμεσά τους «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» το 1963 και το «Le Masque de Fer», ερμηνεύοντας ρόλους που της έδωσε ο σύζυγός της σκηνοθέτης Πιερ Γκασπάρ Ουί. Αλλά ήταν η συμμετοχή στην ταινία «Thunderball» του θρυλικού 007, στο ρόλο της Domino, που εκτόξευσε της φήμη της.

Η τέταρτη ταινία με τις περιπέτειες του Τζέιμς Μποντ γυρίστηκε στις Μπαχάμες προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στην Οζέ να εμφανιστεί με μαγιό σε σκηνές δράσης.

Σε μια συνέντευξή της το 1965 η Οζέ είχε πει ότι η εμφάνισή της στο πλευρό του Μποντ ή σε ένα έργο του Μολιέρου ήταν «ένα παιχνίδι, το ίδιο πράγμα». Η Οζέ συνέχισε μετά τη δεκαετία του 1960 την καριέρα στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Γύρισε την τελευταία της ταινία το 1995.