• Παρασκευή, 26 Απρίλιος, 2019

Πέθανε ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς

Peristeri News
Ιανουάριος17/ 2019

Ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς, με πολλές συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις, πέθανε σήμερα, σε ηλικία 83 ετών.

Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1935 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών, μετά τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε ως εκφωνητής στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ενόπλων Δυνάμεων (1958). Μετά την απόλυσή του από το Στρατό συνέχισε να εργάζεται ως εκφωνητής επί σειρά ετών παράλληλα με τη θεατρική του δραστηριότητα.

Πριν ενάμιση χρόνο ο ηθοποιός είχε ένα ατύχημα μέσα στο σπίτι του, υποβλήθηκε σε επέμβαση και έμεινε για ένα διάστημα μακριά από το θέατρο.

Τότε, είχε δηλώσει: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το θέατρο. Η υγεία μου έχει βελτιωθεί και περιμένω τη στιγμή που θα επιστρέψω στη σκηνή. Δεν είναι εύκολο να κάθεσαι στον καναπέ. Ο καναπές προμηνύει ότι περιμένεις τον θάνατο».

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε η Δανάη Μπάρκα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram που έγραψε: «Αντίο Τρύφωνα Καρατζά. Πάντα θυμάμαι την ευγένεια σου και το χαμόγελο σου στην αυλή του σπιτιού μας».

Έχοντας 60 χρόνια πορείας στον χώρο της υποκριτικής, στη διάρκεια των οποίων έπαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, με τελευταία την «Ονειροπαγίδα» του ΑΝΤ1 το 2011, ο 82χρονος ηθοποιός έκανε πλέον σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις. Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «12 Ένορκοι», σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.

Φιλμογραφία

Ερωτικές ιστορίες (1959)
Ο εμποράκος (1967)
Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967)
Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν (1968)
Πληγωμένα νιάτα (1969)
Σκιές στην άμμο (1970)
Βία & γοητεία (1989)
Ζιγκολό (1993)
Το κλάμα βγήκε απ’ τον Παράδεισο (2001)