• Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Πέθανε ο δημοσιογράφος Χρίστος Χαραλαμπόπουλος

Peristeri News
Peristeri News
Σεπτέμβριος06/ 2020

Σε ηλικία 58 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Χρίστος Χαραλαμπόπουλος. Ο εκλιπών αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν επιπλοκές στην κατάστασή του.

Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1962. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθώς και στη δημοσιογραφική σχολή της Λιλ στη Γαλλία.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από το περιοδικό «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» το 1983. Στη συνέχεια εργάστηκε στον Ρ/Σ «ΔΙΑΥΛΟΣ 10», στην εφημ. «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ», το περιοδικό «ΕΝΑ», το πρακτορείο ειδήσεων «ΑΚΗΜΜΕ», στη «ΝΕΤ», το περιοδικό «ACCOUNT», στην εφημερίδα «ΕΞΟΥΣΙΑ», στον Ρ/Σ «PLANET», στο περιοδικό «ΕΙΚΟΝΕΣ», στις αθλητικές εφημερίδες «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», «GOAL NEWS», «SPORTIME», το περιοδικό «ACTIVE», ενώ υπήρξε πρωτεργάτης της εφημ. «SPORTDAY» και του «SUPERSPORT FM», όπου εργάστηκε έως το τέλος της ζωής του.

Επιπλέον, από το 1991 έως το 2001 ήταν συνεργάτης του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Παράλληλα, είχε πλούσιο συγγραφικό έργο ενώ μετάφρασε και επιμελήθηκε πλήθος βιβλίων.

Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος έδωσε μια πολύχρονη άνιση μάχη. Παρά το σύντομο βίο του αφήνει μεστό έργο, ενώ τα άρθρα του υπήρξαν καίρια και ουσιαστικά. Γνώστης των αθλητικών θεμάτων αλλά και του κοινωνικού γίγνεσθαι με την αρθρογραφία του προβλημάτισε και επεσήμανε τα κακώς κείμενα.