• Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Χρ. Παπουτσής για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης

Avatar
Peristeri News
Δεκέμβριος30/ 2010

“Θα μείνουν μόνο όσοι έχουν άσυλο”

“Στόχος της ελληνικής πολιτικής είναι να παραμείνουν στην Ελλάδα μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου στη χώρα μας. Κανείς άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση και σε αυτήν την κατεύθυνση θα είμαστε απολύτως αποφασισμένοι”, δήλωσε ο Χρ. Παπουτσής, αναφερόμενος στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά την συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Δημαρά, τόνισε ότι “όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κανείς δεν θα φεύγει από την Πάτρα, από την Ηγουμενίτσα και από τα άλλα λιμάνια της Ελλάδος και τα αεροδρόμιά μας, για την Ευρώπη. Η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Συνθήκη του Schengen , απέναντι στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή τα επεισόδια και τους τραυματισμούς μεταναστών στην περιοχή της Πάτρας στην προσπάθειά τους να περάσουν παράνομα στην Ιταλία μέσω οχημάτων που αναχωρούν με τα οχηματαγωγά-επιβατηγά πλοία.

Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους δουλεμπόρους λέγοντας ότι οι ελληνικές αρχές θα δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης μεταναστών.