• Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

Ο Πούτιν στην Κριμαία εν μέσω έντασης

Avatar
Peristeri News
Αύγουστος19/ 2016

Στην χερσόνησο της Κριμαίας έφτασε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, εν μέσω έντασης στις σχέσεις της χώρας του με την Ουκρανία.

Η Κριμαία είναι ουκρανικό έδαφος το οποίο η Ρωσία έχει προσαρτήσει από το 2014, με αφορμή την έκρυθμη πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία μετά την ανατροπή του τότε Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η πλειψηφία του πληθυσμού της χερσονήσου είναι εθνικά Ρώσοι και ρωσόφωνοι Ουκρανοί.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο στρατός και το ναυτικό της Ρωσίας πραγματοποιούν ασκήσεις εφοδιασμού στην περιοχή.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ρωσία είχε κατηγορήσει την Ουκρανία ότι έστειλε κομάντος να περάσουν τα όρια της χερσονήσου από την ηπειρωτική Ουκρανία για να προβούν σε «τρομοκρατικές ενέργειες», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένας Ρώσος στρατιώτης και ένας εργαζόμενος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB) της Ρωσίας.

Η Ουκρανία, από την πλευρά της, διά στόματος του προέδρου της, Πέτρο Ποροσένκο, έκανε λόγο για ρωσικές προβοκάτσιες και φαντασιώσεις, ενώ δεν απέκλεισε τον κίνδυνο γενικευμένης ρωσικής εισβολής στο ουκρανικό έδαφος.