• Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι

Avatar
Peristeri News
Μάρτιος23/ 2017

Απαρχαιωμένο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που διέπει την αλιεία, κατά την επίσκεψή του, στις 5:30 το πρωί, στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η αλιεία θα πρέπει να είναι ένα φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, ένας δυναμικός πυλώνας του πρωτογενούς τομέα, αλλά πρόσθεσε πως «δυστυχώς, λόγω αυτού του απαρχαιωμένου νομικού πλαισίου, αυτό δεν συμβαίνει».

Ακόμη, εστίασε στην ανάγκη να πεισθούν «περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την αλιεία, να έρθουν στη θάλασσα και να συνεχίσουν τις δουλειές των πατεράδων τους».

Προϋπόθεση όμως, κατά τον πρόεδρο της Ν.Δ., είναι η αλιεία να προσαρμοστεί «σε ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα έχει στο επίκεντρό του την προστασία των αποθεμάτων, έτσι ώστε να είναι πάντα βιώσιμη».

«Με πολύ μεγάλη χαρά ενημερώθηκα για πρωτοβουλίες νέων παιδιών, που έχουν αναλάβει το δύσκολο και εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο της εκπαίδευσης νέων ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να έρθουν στη θάλασσα και αυτή είναι μία εξαιρετικά ενθαρρυντική και αισιόδοξη πρωτοβουλία», κατέληξε.