• Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ο Δήμος Περιστερίου συνεχάρη για τη διάκριση το 7ο Γυμνάσιο

Peristeri News
Peristeri News
Οκτώβριος24/ 2020

Ο Δήμος Περιστερίου συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 7ου Γυμνασίου για την κατάκτηση του 1ου βραβείου, στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου», με το 15λεπτο ντοκιμαντέρ των μαθητών από το Περιστέρι με τίτλο «Η γειτονιά που άνθησε στο κάρβουνο», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Να υπενθυμίσουμε πως το διαγωνισμό συνδιοργάνωσε η εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων, το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του ΥΠΑΙΘ, το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου:

«Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης συνεχάρη τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 7ου Γυμνασίου για την κατάκτηση του 1ου βραβείου για την ταινία – ντοκιμαντέρ «Η γειτονιά που άνθησε στο κάρβουνο» στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου είναι ιστορία της πόλης σου».

Στις 23 Οκτωβρίου 2020, στο πολιτιστικό – συνεδριακό κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου, τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, ο κ. Παχατουρίδης υποδέχτηκε αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Τάσο Θεοδωράκο και τον Αντιδήμαρχο Πόλης Βασίλη Μπέτση.

Ο κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι το 7ο Γυμνάσιο της πόλης, πρώτευσε για δεύτερη φορά στον εν λόγω διαγωνισμό, μαθαίνοντας σε βάθος, φωτίζοντας και γνωστοποιώντας την ιστορία της πόλης στο ευρύ κοινό.

Η ταινία – ντοκιμαντέρ είναι ο καρπός της συστηματικής έρευνας ομάδας μαθητών του 7ου Γυμνασίου, οι οποίοι αποτύπωσαν τη συγκινητική προσπάθεια των πρώτων κατοίκων της συνοικίας της Ανθούπολης να διασώσουν τα σπίτια και τις επαπειλούμενες ζωές τους από την ασύδοτη λειτουργία του παλιού ορυχείου κάρβουνου στην περιοχή.

Σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς (Διευθύντρια Παπαμάρκου Μελπομένη, καθηγήτριες Μακρή Ιωάννα και Κακαδιάρη Άννα) δόθηκε το επίσημο λεύκωμα του Δήμου «Περιστέρι: Όψεις της Ιστορίας της πόλης και του Δήμου».

Συμμετείχαν οι μαθητές: ΑΒΡΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ, ΒΛΑΧΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΓΑΛΑΝΗ ΗΛΙΑΝΑ, ΓΕΡΟΝΤΗ ΓΙΩΡΓΙΑ, ΖΙΩΑ ΜΕΛΙΝΑ, ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΥΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΟΥΤΟΥΔΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΛΥΜΠΕΡΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΓΑΛΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΕΓΑΡΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΜΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ, ΜΠΟΥΡΝΙΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ, ΠΑΓΚΡΑΚΙΩΤΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, ΠΛΑΤΑΝΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ, ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΧΑΛΑΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ».