• Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

«Ο Γερμανός πρωθυπουργός που καθαρίζει το σπίτι στην Ελλάδα»

Peristeri News
Peristeri News
Δεκέμβριος28/ 2011

Την παρουσία του επικεφαλής της Task Force, Χόρστ Ράιχενμπαχ, στην Αθήνα καταγράφει με επιτόπιο ρεπορτάζ το γερμανικό περιοδικό DerSpiegel.

Την παρουσία του επικεφαλής της Task Force, Χόρστ Ράιχενμπαχ, στην Αθήνα καταγράφει με επιτόπιο ρεπορτάζ το γερμανικό περιοδικό DerSpiegel, κάνοντας αναφορές σε «Γερμανό πρωθυπουργό που καθαρίζει το σπίτι στην Ελλάδα».

Η απεσταλμένη του περιοδικού ήρθε στην Αθήνα και παρακολούθησε τις δράσεις του επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τις επισκέψεις του στα ελληνικά υπουργεία μαζί με την πληθώρα των συνεργατών του.

Το δημοσίευμα με τίτλο «ο επικεφαλής της Task Force καθαρίζει το σπίτι στην Ελλάδα» τονίζει ιδιαίτερα τον χαρακτηρισμό «Γερμανός πρωθυπουργός», που απέδωσαν ελληνικά μέσα ενημέρωσης στον κ. Ράιχενμπαχ. Τονίζει ωστόσο ότι αυτός είναι «ένας από τους πιο φιλικούς χαρακτηρισμούς», αφού υπήρξαν και άλλοι, όπως «γκαουλάιτερ», «εκπρόσωπος των δυνάμεων κατοχής» κλπ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Der Spiegel, ο Ράιχενμπαχ «παραδέχεται ότι υποτίμησε το πόσο θα δυσκόλευε τη δουλειά του το γεγονός ότι είναι Γερμανός», ενώ η δημοσιογράφος Τζούλια Αμαλία Χάγερ, που υπογράφει το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο ίδιος της είπε πως δουλειά του είναι «να βοηθήσει τους Έλληνες να κάνουν τα μαθήματά τους».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που πρωτοσυνάντησε στην Ελλάδα ο κ. Ράιχενμπαχ τονίζει ότι «είναι τόσο κακή που μόνο να βελτιωθεί είναι δυνατόν», ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει ακόμα ελπίδα για τη χώρα τονίζει: «Διαπιστώνω ότι υπάρχει ένα διαφορετικό είδος αποφασιστικότητας μεταξύ των Ελλήνων προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Είναι μια αποφασιστικότητα που δεν την αισθάνθηκα την προηγούμενη φορά που βρέθηκα στην Αθήνα».

Στην επιμονή της δημοσιογράφου μήπως είναι πια πολύ αργά για την Ελλάδα ο κ. Ράιχενμπαχ απαντά: «Νομίζω ότι με όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν είναι αργά».