• Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Ορκίστηκε νίκη ή θάνατο ο Καντάφι

Avatar
Peristeri News
Αύγουστος24/ 2011

Λάβρος κατά των ανταρτών και του ΝΑΤΟ ο Μουαμάρ Καντάφι μίλησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Τρίπολης και ορκίστηκε νίκη ή θάνατο.

Λάβρος κατά των ανταρτών και του ΝΑΤΟ ο Μουαμάρ Καντάφι μίλησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Τρίπολης και ορκίστηκε νίκη ή θάνατο.

Προειδοποίηση για εμφύλιο χωρίς τέλος, απηύθυνε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του συνταγματάρχη ενώ οι αντάρτες είναι έτοιμοι να αναλάβουν την εξουσία και να εκπροσωπήσουν τη Λιβύη στην προσεχή συνάντηση του Αραβικού Συνδέσμου, το Σάββατο.

Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Μουαμάρ Καντάφι στον πόλεμο του κατά του ΝΑΤΟ, απευθυνόμενος στο λαό της Λιβύης, μέσω τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, τονίζοντας πως η αποχώρηση του από το αρχηγείο του στην Τρίπολη, ήταν «κίνηση τακτικής», που αποφάσισε μετά από την ισοπέδωση της πρωτεύουσας που προκάλεσαν οι 64 νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές.

Το μήνυμα Καντάφι

«Οι κάτοικοι της Τρίπολης πρέπει να “καθαρίσουν” την λιβυκή πρωτεύουσα από τους αντικαθεστωτικούς» δήλωσε ο Μουάμαρ Καντάφι στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ράι.

«Όλοι οι Λίβυοι πρέπει να είναι παρόντες στην Τρίπολη, νέοι άντρες, μέλη των φυλών και γυναίκες πρέπει να ερευνήσουν την Τρίπολη για να εντοπίσουν τους προδότες» είπε χαρακτηριστικά ο Καντάφι ενώ τόνισε πως «γύρισε διακριτικά την πόλη, χωρίς να τον αντιληφθούν και δεν αισθάνθηκε πως η πόλη διατρέχει κίνδυνο».

Η δήλωση του συνταγματάρχη μεταδόθηκε από το κανάλι Αλ -Ορούμπα σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ράι, χθες αποδεικνύοντας την ανένδοτη στάση του απέναντι στις παραινέσεις της διεθνούς κοινότητας, αλλά και του λιβυκού λαού, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πιστός, στο πνεύμα του Μουαμάρ Καντάφι, ορκίστηκε με τη σειρά του, να μετατρέψει τη Λιβύη σε ηφαίστειο γεμάτο λάβα, και δήλωσε πως η κυβέρνηση μπορεί να αντισταθεί για μήνες ή ακόμη και χρόνια στις επιθέσεις που δέχεται.

Η απάντηση των ανταρτών

«Ο Μουαμάρ Καντάφι πρέπει να δικαστεί στην Λιβύη, πριν παραδοθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης» δήλωσε ο Αμπντελ Χαφίζ Γόγκα, εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης.

Ο ίδιος τόνισε μιλώντας σε αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο πως ο Καντάφι, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, βρίσκεται ακόμα στην Λιβύη και δεν υπάρχει πιθανότητα να διαφύγει.

«Ο Καντάφι είναι στην Λιβύη. Αν δεν βρίσκεται στην Τρίπολη τότε θα έχει μετακινηθεί στην κεντρική ή νότια Λιβύη» επισήμανε ο Γόγκα.

«Θέλουμε να συλλάβουμε τον Καντάφι και να τον δικάσουμε στη Λιβύη πριν προσαχθεί στο ΔΠΔ».

Σε ερώτηση αν οι αντικαθεστωτικοί αφήσουν στον Καντάφι δρόμο διαφυγής, ο Γόγκα απάντησε: «αυτό είναι αδύνατον. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διαφύγει. Ο Καντάφι δεν έχει επιλογές».

Στο μεταξύ, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, πολιτικό όργανο των αντικαθεστωτικών, κλήθηκε να εκπροσωπήσει τη Λιβύη στην έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου του Αραβικού Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Κάιρο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ Χάμαντ Μπεν Γιάσεμ αλ Τάνι.

Στη σύνοδο θα συζητηθούν ανάμεσα σε άλλα θέματα οι εξελίξεις και η κατάσταση στη Λιβύη και την Συρία, πρόσθεσε ο ίδιος.