• Κυριακή, 11 Απρίλιος, 2021

Ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα του φράχτη στα σύνορα Ουγγαρίας με Σερβία

Peristeri News
Peristeri News
Αύγουστος30/ 2015

Ο φράχτης, που αποτελείται από σιδερένιο συρματόπλεγμα, εκτείνεται σε μήκος 175 χιλιομέτρων, όμως, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν αποτελεί εμπόδιο για τους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν στην Ουγγαρία.

Την τοποθέτηση του συρματοπλέγματος κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία ολοκλήρωσε η Ουγγαρία, με στόχο να εμποδίσει την είσοδο χιλιάδων μεταναστών στη χώρα, όπως ανακοίνωσε το ουγγρικό υπουργείο Άμυνας.

«Το πρώτο τμήμα του μεθοριακού φράχτη ολοκληρώθηκε δύο ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο φράχτης, που αποτελείται από σιδερένιο συρματόπλεγμα, εκτείνεται σε μήκος 175 χιλιομέτρων, όμως, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν αποτελεί εμπόδιο για τους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν στην Ουγγαρία. Η κατασκευή θα ολοκληρωθεί με έναν δεύτερο φράχτη από πασσάλους, ύψους τεσσάρων μέτρων, η ανέγερση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει.

Το σχέδιο αυτό, που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το ουγγρικό κοινοβούλιο στις 6 Ιουνίου, θα χρειαστεί πολλούς μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως.