• Τετάρτη, 27 Μάιος, 2020

Οδοιπορικό: 15 Μαΐου – Διεθνής Ημέρα Οικογένειας

Peristeri News
Μάιος19/ 2020

Με ανακοίνωση του ο Αντιδήμαρχος Υγείας Περιστερίου και Πρόεδρος του «Οδοιπορικού», Γεώργιος Μπεκιάρης, μας ενημερώνει για την δράση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Οικογένειας.

Αναλυτικά:

«Ζούμε σε μια απαιτητική καθημερινότητα προσπαθώντας να «προλάβουμε» και να ανταποκριθούμε σε καθημερινές ανάγκες και προκλήσεις. Συχνά παραβλέπουμε την αξία των μεταξύ μας ουσιαστικών σχέσεων. Χρειάζεται να αναγνωρίσουμε και να αναδείξουμε τα δυνατά μας σημεία. Αυτά άλλωστε είναι εκείνα που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Επίσης, να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ των μελών της οικογένειας, προάγοντας την ευημερία και ουσιαστική επικοινωνία.

Η δράση «μικροί και μεγάλοι ήρωες στην οικογένεια μας», που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης μέσω του facebook, στόχο είχε να δώσει την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να εκφραστούν μέσα από την ζωγραφική, να αναδείξουν τον τρόπο που βλέπουν την οικογένειά τους, επισημαίνοντας τα δυνατά τους σημεία, τα οποία τους κάνουν ξεχωριστούς και μοναδικούς. Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα να συμπράξουν γονείς και παιδιά στην καλλιτεχνική δημιουργία του οικογενειακού τους πορτρέτου. Μια διαδικασία που χρειάζεται συνεργασία, αποδοχή αλλά και χιούμορ.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και δημιουργήθηκε ένα πολύ όμορφο κολάζ.

Παράλληλα την ίδια μέρα αναρτήθηκε, στο facebook του Οδοιπορικού, ένα άρθρο για την σχέση μάνας και παιδιού, αφήνοντας γόνιμο έδαφος για σκέψεις και προβληματισμούς.

Το «Οδοιπορικό» ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες της οικογένειας θα εμπλουτίζει συνεχώς τις δράσεις του και θα συνεχίσει να προσφέρει ευκαιρίες στους γονείς να στοχάζονται και να ενδυναμώνονται».