• Πέμπτη, 17 Οκτώβριος, 2019

Ξεχωριστό αφιέρωμα στο Σταύρο Ξαρχάκο από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου

Peristeri News
Ιούνιος22/ 2018

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, την Τρίτη 19 Ιουνίου, τίμησαν μ’ ένα ξεχωριστό αφιέρωμα τον μεγάλο έλληνα συνθέτη και μαέστρο, πολυβραβευμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, Σταύρο Ξαρχάκο.

Στο θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα», του Άλσους Περιστερίου, τα μουσικά τμήματα του σχολείου, η χορωδία και η ορχήστρα και οι φωνές μαθητών, εκπαιδευτικών και αποφοίτων παρουσίασαν μια μεγάλη μουσική εκδήλωση, ένα μωσαϊκό τραγουδιών που αγαπήσαμε και χαρακτήρισαν το μεγάλο ταξίδι του Σταύρου Ξαρχάκου στο ελληνικό τραγούδι.

Σ’ ένα κατάμεστο θέατρο και μια σκηνή γεμάτη μουσική συγκίνηση παρουσιάστηκαν οι σημαντικότερες στιγμές του έργου του μεγάλου έλληνα συνθέτη, τα κινηματογραφικά και τα θεατρικά του έργα, η μακροχρόνια συνεργασία του με τον Νίκο Γκάτσο και με άλλους μεγάλους έλληνες στιχουργούς, οι μνήμες από τον μεγάλο Νίκο Ξυλούρη.

Το ταλέντο, το μεράκι και η δεξιοτεχνία των μαθητών αλλά και όλων των υπόλοιπων συντελεστών απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων και ιδιαίτερα του ίδιου του συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, της Ηρώς Σαΐα και της Ουρανίας Ξυλούρη που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.