• Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2020

Ξεκινούν οι εργασίες της επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Avatar
Peristeri News
Νοέμβριος06/ 2019

Την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που συστάθηκε με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία, θα κηρύξει την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στην εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 10.30 και θα μεταδοθεί απ’ευθείας από το κανάλι της Βουλής, θα μιλήσουν, κατά σειρά, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε προ ημερών, η κ. Αγγελοπούλου, ως επικεφαλής της επιτροπής, θα έχει ισχυρές αρμοδιότητες, συγκαλώντας και διευθύνοντας πρόσωπα εγνωσμένου κύρους από το χώρο της Πολιτικής, της Επιστήμης, των Τεχνών και εκπροσωπώντας την Επιτροπή εντός και εκτός Ελλάδας.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» υπάγεται στον Πρωθυπουργό και έχει ίδια νομική προσωπικότητα για την εκπλήρωση του σκοπού της. Όργανα διοίκησής της ορίζεται ότι είναι η Ολομέλεια, ο Πρόεδρος και το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Η Ολομέλεια της Επιτροπής, η οποία είναι αρμόδια κυρίως για τον γενικό σχεδιασμό και τη χάραξη της πολιτικής της Επιτροπής, θα αποτελείται από 24 τουλάχιστον μέλη που ορίζονται, χωρίς αμοιβή, με απόφαση του Πρωθυπουργού, ενώ το ανώτατο όριο στη σύνθεσή της είναι 45 μέλη.

Ετικέτες: ,