• Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά

Avatar
Peristeri News
Σεπτέμβριος12/ 2019

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, τα σχολεία ανοίγουν τις πύλες τους να υποδεχτούν τους μαθητές. Μετά τον αγιασμό και τις ευχές της πρώτης μέρας, αρχίζει η εκπαιδευτική διαδικασία.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι μια περίοδος προσαρμογής και επανένταξης σε ένα πλαίσιο δομημένο από κανόνες, απαιτήσεις και προσδοκίες.

Κάθε χρόνο η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι είναι όλα έτοιμα και η αντιπολίτευση μιλάει για χιλιάδες κενά στα σχολεία. Προβλήματα υπάρχουν και σε ορισμένα σχολεία της Αττικής τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές από τον ισχυρό σεισμό του Ιουλίου στην Αττική. Πρόκειται για σχολεία που βρίσκονται στο Χαϊδάρι, Αιγάλεω και Πετρούπολη.

Από την άλλη οι εκπαιδευτικοί υποδέχονται τους μαθητές, παλιούς και νέους, με αγάπη και ζήλο για το κοινό ταξίδι στα μονοπάτια της γνώσης αλλά και για την ανακάλυψη της βιωματικής, διερευνητικής και επικοινωνιακής πλευράς της μάθησης.

Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, δύναμη και πίστη για την επίτευξη των στόχων. Μένοντας προσηλωμένοι σε αυτούς και με μεθοδικότητα έρχεται η επιτυχία και η ανταμοιβή των κόπων. Δεν πρέπει όμως να διαφεύγει της προσοχής ότι κοντά στη γνώση, υπάρχει και ο άνθρωπος.

Στη σημερινή κρίσιμη εποχή είναι λοιπόν απαραίτητη, εκτός από την μαθησιακή διαδικασία και η διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών έτσι, ώστε οι αυριανοί πολίτες να είναι άτομα με ευαισθησίες, κοινωνική συνείδηση και υπευθυνότητα.

Σ’ αυτό το έργο των εκπαιδευτικών είναι ανάγκη να σταθούν αρωγοί οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Χρειάζεται όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, να συνεργαστούν με γνώμονα την κοινή τους αγάπη για τα παιδιά, ώστε να στεφτεί η προσπάθεια με επιτυχία. Με πνεύμα συνεργασίας είναι δυνατό να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για το σχολείο, την εκπαίδευση γενικότερα αλλά και τους μαθητές.

Με ελπίδα και αισιοδοξία, όπως πρέπει πάντα να μας διακρίνει για το καινούργιο που αρχίζει, ευχόμαστε από καρδιάς καλή, εποικοδομητική, δημιουργική και επιτυχημένη σχολική χρονιά!

Ετικέτες: