• Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020

Ν. Χαρδαλιάς: To Πάσχα ισχύουν οι περιορισμοί που έχουν τεθεί

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος15/ 2020

Είναι απαραίτητο οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως και το Πάσχα θα ισχύει ότι και για τις υπόλοιπες ημέρες και σε περίπτωση μη προβλεπόμενης μετακίνησης ή συνάθροισης θα επιβληθούν τα πρόστιμα που έχουν αποφασιστεί.

Αναφορικά με τη συζήτηση για σταδιακή άρση των μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η κυβέρνηση μελετά τα δεδομένα καθημερινά και συνέστησε υπομονή για να μην ανατραπούν όλα όσα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνεχίζεται ο έλεγχος των πτήσεων που φτάνουν στη χώρα μας και στο πλαίσιο αυτό χθες προσγειώθηκαν στην Αθήνα πτήσεις από Παρίσι, Λάρνακα και Ρώμη με 215 επιβάτες, οι οποίοι ελέγχθησαν και ήταν αρνητικοί στον ιό.

Όπως είπε δύο αλλοδαποί στα Ν. Προάστια παραβίασαν τα μέτρα της καραντίνας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 5,000 ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν αφαιρεθεί 236 πινακίδες από οχήματα που παραβίασαν τα μέτρα για άσκοπη κυκλοφορία.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε, ακόμη, ότι στη Θεσσαλία πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή 1.200 έλεγχοι που σχετίζονται με οικισμούς Ρομά, ενώ ανακοίνωσε την παράταση μέχρι τις 27 Απριλίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας στα παραλιακά μέτωπα σε Βόλο και Πάτρα.

Τέλος, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της Πτολεμαΐδας δήμου Εορδαίας.