• Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Ν. Κοτζιάς: Δεν είχα στήριγμα από πουθενά

Avatar
Peristeri News
Νοέμβριος14/ 2018

«Κάποιοι θέλανε μια πολιτική διαφορά που υπήρξε μέσα στην κυβέρνηση να την κάνουν προσωπική», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ τόνισε ότι «ακούω διάφορα ψέματα τελευταία ότι με στήριξαν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο». «Ήμουν ένας υπουργός που δεν είχα στήριγμα από πουθενά», υπογράμμισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247.

Ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε ότι «αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στη Γερμανία, στους Σοσιαλδημοκράτες, τα προσυπογράφω όλα. Αλλά όλα αυτά είναι σε αντίφαση με τη συμπεριφορά απέναντί μου». «Αυτά που λέγονται στο εξωτερικό από τον Πρωθυπουργό, τα πολύ σωστά, ότι είναι ανάγκη για μια μεγάλη συμμαχία από τους Πρασίνους μέχρι την Αριστερά, δεν συνάδουν με αυτά που συμβαίνουν μέσα στη χώρα», επέμεινε ενώ τόνισε πως οι ΑΝΕΛ «δεν μπορείτε να πείτε ότι ανήκουν στην κατηγορία Σοσιαλδημοκρατικού, Σοσιαλιστικού ή Πράσινου κόμματος».

Ο επικεφαλής της Κίνησης «Πράττω» υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση που έγινε με τους ΑΝΕΛ, κι εγώ ήμουν απόλυτα σύμφωνος, ήταν κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας από την καταστροφή που έγινε. Για όποιον έχει λίγο στρατηγικό μυαλό και δεν το ρίχνει μόνο στους τακτικισμούς, διαχωρίζει αυτήν την κυβέρνηση από μια άλλη κυβέρνηση της Αριστεράς που θα έχει ένα πρόγραμμα όπως αυτό που περιγράφει ο κ. Τσίπρας στο Βερολίνο, για μια συμμαχία Αριστεράς – Σοσιαλδημοκρατίας και προοδευτικών Πράσινων. Αυτή είναι άλλου τύπου κυβέρνηση».

Ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε ότι στην πολιτική πρέπει να έχεις μια στρατηγική και δεν αρκούν οι τακτικισμοί. «Εδώ η στρατηγική είναι ότι τέλειωσε η περίοδος της κυβέρνησης σωτηρίας (σ.σ. με τους ΑΝΕΛ), και πρέπει να έρθουμε στην κυβέρνηση της Αριστεράς, της προοδευτικής ριζοσπαστικής, της δημοκρατικής παράταξης. Είναι μια διαφορετική κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Εμφανίστηκε, δε, βέβαιος ότι υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή και για τη συμφωνία των Πρεσπών, και για μια διαφορετική κυβέρνηση. Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι έχει δεχθεί απειλές και έχει απευθυνθεί στις αρχές, έχοντας κρατήσει και σχετικά μηνύματα.

Για το ζήτημα των δύο Ρώσων που απελάθηκαν από την Ελλάδα, είπε ότι «απελάθηκαν με εντολή του πρωθυπουργού και έρευνες της αρμόδιας Υπηρεσίας της Ελλάδας». Προανήγγειλε εξάλλου ότι θα καταθέσει σχέδιο νόμου για να ελέγχονται τα μυστικά κονδύλια από τη Βουλή, όπως γίνεται και με τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε ό,τι αφορά τον θάνατο του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα στην Αλβανία, δήλωσε ότι κάθε ζωή που χάνεται είναι απώλεια, αλλά δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε όξυνση. Όπως συμπλήρωσε, δεν είναι πρόβλημα μας ούτε η Αλβανία, ούτε η ΠΓΔΜ, ούτε η Βουλγαρία, αλλά το πρόβλημα μας είναι εξ Ανατολών.